КОНЦЕРТ AНСАМБЛA „UN VIAGGIO“ СА ТЕНОРОМ ЗОРАНОМ ТОДОРОВИЋЕМ

web_Un_Viaggio_3Фестивалска публика 52. Мокрањчевих дана у Неготину имала је јединствену прилику да ужива у концерту Зорана Тодоровића, једног од најбољих тенора данашњице који је наступио са ансамблом  “ Un Viaggio“.

Тодоровићево извођење Мокрањчеве обраде песме „Расло ми је бадем дрво“, чиме је овај светски признати уметник отворио концерт и одао почаст неготинском великану Стевану Mокрањцу био је посебан доживљај за Неготинце. У наставку концерта,  врхунском интерпретацијом и пробраним  програмом италијанских и француских композитора , Зоран Тодоровић оправдао је оцене критичара и ласкаве епитете тенора са поезијом у гласу.

Интернационалну репутацију Зоран Тодоровић, стекао је као лирски спинто тенор. Листа колега са којима je сарађивао је дуга и импресивна. На њој су имена попут: Монсерат Кабаље, Едита Груберова, Сондра Радвановски, Џун Андерсон, Елина Гаранча, Виолета Урмана, Соња Ганаси, Веселина Касарова, Ренато Брусон, диригенти Марко Армилиато, Марчело Виоти, Даниеле Гати, Фабио Луиси… Наступао је у водећим театрима као што су Баварска државна опера, Државна капела у Берлину, Холандска опера, Краљевско позориште у Бриселу, Бечка државна опера, опере у Сан Франциску и Лос Анђелесу, Немачка опера и Државна опера  у Берлину, Театар Капитол у Тулузу, Немачка опера у Дрездену, Краљевска опера – Ковент Гарден, Циришка опера, Национални театар у Токију  и низ других.