ИЗЛОЖБА СЛИКА СА 21. ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ ДОМА КУЛТУРЕ: „ЕХО МУЗИКЕ“

У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је изложба слика са 21. Ликовне колоније „Ехо музике“.

54Mdani_EHOmuzike3- Ликовна колонија Дома културе “Стеван Мокрањац“ од 2009. године носи назив „Ехо музике“, што је на неки начин визуелни одговор фестивалу „Мокрањчеви дани“ на коме се излажу ликовна дела настала у колонији. Фестивалска публика у прилици је да види 16 слика које је осморо ликовних уметника ове године стварало у Мокрањчевом Неготину- истакао је мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе.

Током двадесетједногодишњег постојања, ова ликовна радионица је постала значајан сегмент културног идентитета Неготина. Након првих десет година, колонија је из Вратне пресељена у Рогљево, док су три последњe организоване у самом граду. Богата колекција, која је створена захваљујући радионици, броји четиристо педесет радова уметника из Србије и иностранства, различитих генерација, од студената до уметника позних година.

Овогодишњи сазив, 21. Ликовне колоније, чини осморо ликовних уметника: Драгана Дражовић Илић, Данијела Мршуља Васић, Марија Здравковић, Владимир Јочић, Миленко Васић, Иван Радовић, Жил Милано и Милан Радосављевић