ПРОГРАМ „КЛАСИКА У 11“ ПОЧЕО НАСТУПОМ ХОРОВА

Овогодишњи програм „Класика у 11“ на градском тргу, последњих година један од најатрактивнијих на фестивалу,  отворили су хорови из Крагујевца, Врбаса и Београда, учесници традиционалног Натпевавања хорова.

На задовољство  публике ови хорски ансамбли одлучили су се да се представе у нешто другачијем светлу него синоћ на такмичарској вечери. Тако је Крагујевачко певачко друштво под управом Ђорђа Цатића свој програм започео композицијом „Љубав“ на текст Ђуре Јакшића, наставио белоруском народном песмом „Кулалинка“ и завршио са „Јовано Јованке“.

Хор „Бачки певачи“ из Врбаса са диригентом Јеленом Алексић је своје представљање на неготинском градском тргу  почео Мокрањчевом „Тебе поем“, па композицијом „Гоце“ Тодора Скаловског и завршио песмом „Девојком мала“ коју је прославио филм „Љубав и мода“ из 1960. године, кao и глумца и певача Властимира Ђузу Стојиљковића.

Победник Натпевавања, Хор „Мокрањац“ из Београда, који иначе и радо изводи домаће ауторе, овога пута извео је „Ој Србијо мила мати“ Војтеха Шистека, „Сузу Косова“  Жељка Самарџића Панонца и „Српкињу“ Исидора Бајића из опере „Кнез Иво од Семберије“, а на бис и „Голему ч’чкалицу“ Драгане Васиљевић, којом су и синоћ завршили свој програм на 55. „Мокрањчевим данима“.