АНАМАРИЈА ДАНИЛОВИЋ И ДАВИД СУРДАНОВИЋ У ПРОГРАМУ “КЛАСИКА У 11“

web4Давид Сурдановић и Анамарија Даниловић концертом на труби у сали Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ у Неготину завршили су овогодишњи фестивалски програм „Класика у 11“.
Ово двоје талентованих трубача наступили су уз клавирску сарадњу Миље Виденовић, професорке клавира у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“.
Анамарија Даниловић, која је основне и мастер академске студије стекла у класи Младена Ђорђевића, на Факултета музичке уметности у Београду, који је и сам приредио сјајан концерт на овогодишњем фестивалу, одлучила се за Концерте за трубу Хенрија Томасија и Јохана Фридриха Фаша.
Давид Сурдановић, студент треће године ФМУу Београду, у класи Младена Ђорђевића и паралелно ученик друге године земунске Музичке школе „Коста Манојловић“ у класи Ненада Ненића на одсеку за соло певање за свој наступ у програму „Класика у 11“ 55. „Мокрањчевих дана“ извео је Понкијелијев Концерт за трубу у Еф дуру и Шалијевоу композицију „Solo de Concours“.

Давид и Анамарија су и у оквиру „ Неготинског лета“ и програма Дом културе „Стеван Мокрањац“ приредили „Вече трубе“ у павиљону градског парка, такође, у сарадњи са Миљом Виденовић.