ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ 56. МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА Уреди ово

web_56Mdani_1Визуелни идентитет 56. Мокрањчевих дана је решење Предрага Милошевића, уметника из Београда, који од 2000. године ради у области филма, анимације, позоришта и дигиталне уметности. У објашњењу ликовног решења предстојећег Фестивала, аутор наводи да овогодишњи плакат истиче личност и дело Стевана Стојановића Мокрањца као доминантну фигуру балканске музичке баштине. „Након претходног, веома упечатљивог и динамичног решења, овогодишње доноси портрет средовечног Стевана Стојановића Мокрањца, са дискретном графиком у позадини која изображава вишегласје и слојевитост Мокрањчевог стваралаштва. Као противтежа монохроматском портрету је чиста површина са исписом 56. Мокрањчеви дани испуњен нотацијом Мокрањчеве композиције.“

Предраг Милошевић ствара у области дигиталних и проширених медија. Од 2010. стално је запослен као Програм координатор (шеф катедре) два студијска програма на САЕ институту, једној од водећих светских образовних институција из области креативних медија и индустрије забаве, са кампусима у 40 градова у 21 држави. Његова академска каријера укључује вишедеценијско предавачко искуство у релевантним високообразовним институцијама, у домаћем и Британском образовном систему, мастер класове на иностраним универзитетима, као и учешће на међународним истраживачким пројектима у оквиру Еразмус + програма. У стручној и академској јавности присутан је као предавач и панелиста на релевантним конференцијама и фестивалима. Његов професионални портфолио садржи референтне комерцијалне пројекте за престижне домаће и иностране клијенте као и учешће на пројектима од јавног и националног значаја. У оквиру уметничке каријере учествовао је на више међународних пројеката, филмских фестивала и групних изложби. Добитник је награде града Београда.
Предраг Милошевић, аутор визуелног идентитета 56. Мокрањчевих дана је био учесник Ликовне колоније „Ехо музике“ 2021. године када је организатор, Дом културе „Стеван Мокрањац“, учинио значајан искорак из традиционалних форми стваралаштва у домен вишемедијске и дигиталне уметности.