НЕГОТИНЦИ ПОНОВО НА „НАТПЕВАВАЊУ“ ПОСЛЕ ДЕВЕТ ГОДИНА

web_NatpevavanjeНа „Натпевавању“ 57. Фестивала „Мокрањчеви дани“ у Неготину у конкуренцији за престижно признање најбољег хора, после безмало деценије паузе, и Неготинци – Хор Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ којим диригује Данило Перковић.
Верујемо да ће то, поред учесника, најбоље умети да испрати и вреднује публика која традиционално „Натпевавање хорова“, установљено 1974. године, сматра круном Фестивала.
Обезбедите на време улазницу за свакако један од најатрактивнијих фестивалских програма и пратите уживо „хорску борбу“ за победничку титулу и Статуету Стевана Мокрањца, рад вајара Небојше Митрића, која већ деценијама у Неготин доводи реномиране хорове из земље и иностранства.Ове године, за титулу победника „Натпевавања“ надметаће се чак шест хорова: Хор „Ars Vocalis“ из Београда под управом Мирослава Арбановског, Хор „Свети Симеон Богопримац“ из Смедеревске Паланке са диригентом Милошем Урошевићем, Алексиначки мешовити хор „Шуматовац“ под управом Димитрија Голубовића, два инострана хора: Мешовити певачки хор „Ина“ из Загреба (Хрватска) са диригентом Бојаном Погрмиловићем и Полифони хор „Анкара“ из Анкаре (Турска) под управом Нилгун Тузкаја Аркан и већ поменути Хор града домаћина Фестивала.
Неготинци су се, иначе, на „Мокрањчевим данима“ први пут „натпевавали“ пре тачно 43 године. Увидом у историју Фестивала приметно је да је Мокрањчев град имао тек неколико својих хорова који су учествовали у овом такмичењу, а последњи пут 2014. када је Хор Храма „Свете Тројице“ под управом Светлане Кравченко освојио трећу награду.
„Натпевавање хорова“ биће одржано у Дому културе „Стеван Мокрањац“ првог фестивалског дана, у суботу 9. септембра од 20 сати.
Улазнице за овај програм су 400 динара а продају се на билетарници Дома културе сваког дана од 9-14 и од 17-20 сати, односно до почетка вечерњих програма.