УЗБУДЉИВ НАСТУП ПОЛИЦИЈСКОГ ОРКЕСТРА МУП-А РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА 57. „МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

web61Публика и гости “Мокрањчевих дана“ поздравили су треће фестивалске вечери одушевљено чланове Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Оркестар, основан 2017. године, овог пута је одушевио публику својим интерпретацијама  Маршева Алда Смаиловића, Јосифа Шлезингера и Фрање Покорног, али и популарним  композицијама које су обележиле домаћу и светску филмску уметност, насловних нумера из „Националне класе“, „Повратка отписаних“ „Балкан експреса“, филмова о Џемсу Бонду.

Нису изостали ни чувени Тозовчев „Јеремија“, „Меракли чочек“, Бајагине баладе, а на бис, на одушевљење публике и Мокрањчева Шеста руковет.
-На нашим концертима се трудимо да обогатимо изведбу различитим жанровима и задовољимо разне музичке афинитете наше публике. Увек почињемо са корачницама, као што се и очекује од нас, али наша изведба не стаје тамо. Нудимо и филмску музику, забавне мелодије, и на крају, наш сопствени мелос – каже Душан Покрајчић, диригент Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске, аутор готово свих аранжмана, па и Шесте руковети.

Вешто вођени диригентом Покрајчићем, Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске, са солистима: Аланом Хусеином (труба), Јанком Родићем (вокал), Бењамином Друјенчићем (труба), Срђаном Весићем (вокал) и Сашом Радоњићем (кларинет) одушевио је фестивалску публику у Неготину, али су овације припале и Неготинцу, Александру Јовановићу, концерт мајстору  Полицијског оркестра.

web63Саша у Неготину, Ацо у Бањалуци није крио задовољство што је поново у нашем граду а публика га је додатно наградила аплаузом и као солисту музичке теме чувене филмске саге о мафији, „Кум“, најавивши је са: „Без њих ни ми не бисмо постојали!“
-Имали смо забавне и захтевне пробе. Упозорио сам чланове оркестра да се ради о великом фестивалу и да морамо показати најбоље од себе. Мислим да је та енергија била највише видљива вечерас, и надам се да смо оправдали овај позив – каже Александар Јовановић.

.

web65Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске добио је плакету „Мокрањчевих дана“. Јованка Стефановић Станојевић, директор Дома културе „Стеван Мокрањац“, уручила је плакету Јелени Атлагић, начелници оркестра, која се захвалила организаторима на поверењу и прилици да настану део овог изузетног догађаја.

Фото: Сузана Михајловић Јовановић